Valne Rid & Rehab Center ABVårt rehabcenter är anpassat för alla olika hästraser.

Lämna din häst för rehabiliteringsträning efter skada, för att på ett skonsamt och effektivt sätt bygga upp muskulatur och kondition, eller kom med din häst för enstaka eller regelbunden träning och behandling.
 
De flesta försäkringsbolag ersätter vattenbandsträning som rehabilitering efter skada.
 

Horse trainer vattenband
Låter hästen träna i skrittempo i önskad vattenhöjd, upp till skulderhöjd.
Vattenbandsträningen främjar korrekt hållning och balanserad gång, vilket gör att hästens bärkraft förbättras, den ger ökad kondition och ökar även hästens ryggmuskulatur. Skapar ett bättre undertramp och en bättre balans.

Träning på vattenband ger samma låga belastning som vid simning, men håller hästen i en korrekt position i skritt. Detta resulterar i att muskler, leder, senor och ledband tränas och byggs upp på samma sätt som vid markträning men utan samma belastning.

Det har konstaterats att träning på vattenband har reducerat rehabiliteringstiden med 50-60 procent i återuppbyggnad av skadade hästar.

Horse trainer IR värmesolarium
Ett hästsolarium som består av 25 stora lampor med infraröda strålar, alltså inte UV-strålning (sol).

Värmestrålarna tränger in i muskulaturen och hjälper till att öka blodcirkulationen och förbättra musklernas elasticitet. Detta gör att man får en snabbare läkning efter skador.
 
Pris: Enstaka eller regelbunden träning på vattenband, se fliken Priser.
 

Vi erbjuder även inackordering för konvalescenshästar – behandling, helpension och daglig utevistelse.

Mer information och priser hittar du på hemsidan för Valne Rid & Rehab Center AB.

 


Information, offert och tidsbokning: 
Gummi tel 070-239 17 75.Träning på vattenband ger samma låga belastning som vid simning.

10-15 minuter i solariet efter behandling ingår.Idén att starta en rehabanläggning kom på sensommaren 2012 när Gummis häst Sproti hade dragits med en gaffelbandsskada en längre tid. Han skulle behöva rehabiliteras i vatten men närmsta rehab fanns 60 mil härifrån ...
 
Vi hade perfekta lokaler som stod tomma, så sagt och gjort – ombyggnationer och installation av maskiner, fyra stora konvalescentboxar för inackorderingar färdigställdes. Snabba beslut från tanke till handling och vi smygöppnade så smått redan i januari 2013.

Bilden nedan: Nöjd Gummi med vattentrampande Sproti.